Met nieuws van o.a.
partners

LG Optimus G Pro vanaf augustus in Nederland

Een 4G smartphone met een opvallend helder 5.5 inch FULL HD IPS beeldscherm, een supersnelle quadcore processor en een krachtige batterij: de LG Optimus G Pro is het nieuwste kroonjuweel van LG Electronics en zal vanaf augustus in Nederland te koop zijn.

Het toestel valt vooral op door de handige functies, zoals de 13 MP FULL HD camera die 360º panorama foto’s met diepte-effect kan maken én daarnaast via de camera aan de voor- en achterkant tegelijkertijd een bijzonder moment op video kan vastleggen. Door de IPS beeldschermtechnologie, worden kleuren in de meest natuurgetrouwe weergave getoond. Door het heldere FULL HD beeldscherm en de FULL HD camera blijft de scherpte van het beeld optimaal, ook bij inzoomen.

Je kunt verschillende taken op hetzelfde moment uitvoeren, onder andere door de QSlide functie. Hierbij kun je een binnenkomend bericht in een semi-transparant scherm openen, terwijl je door kunt gaan met het bekijken van een video of spelen van een spelletje. Door de quadcore processor gaat dit multitasken ontzettend snel en op het grote scherm zijn verschillende activiteiten overzichtelijk te combineren. Je Home Button LED helpt je op het moment dat je niet met je smartphone bezig bent. Dit kleine LED lampje geeft met verschillende kleuren aan dat je een bericht hebt ontvangen, een oproep gemist of dat je batterij leeg is. Je hoeft niet elke keer het beeldscherm aan te zetten om dit te controleren, dus bespaar je energie.

Door de infrarood sensor en de QRemote app heb je met de LG Optimus G Pro voor elk apparaat een afstandsbediening bij de hand. Deze unieke functie vervangt namelijk de afstandbediening van zowel televisie, audioset, set top box, als blu-rayspeler. Ook een projector en airconditioner kun je via je smartphone bedienen.

De LG Optimus G Pro is in februari succesvol gelanceerd in Zuid-Korea, in 40 dagen werden daar 500.000 exemplaren verkocht, de snelst verkochte LG smartphone ooit. Ook wordt het toestel geroemd door onder andere Engadget, Techradar, de Amerikaanse consumentenorganisatie Consumer Reports en het Britse Mobile Choice. Het toestel zal in augustus in Nederlandse winkels worden verkocht voor een consumentenadviesprijs van €599,- en is beschikbaar in de kleuren wit en zwart.

De unieke extra’s van de LG Optimus G Pro
LG heeft sinds 2012 een aantal handige functies geintegreerd in de LG smartphones, deze worden bij elke nieuwe introductie verder uitgebreid. Onderstaande functies vind je op de LG Optimus G Pro en deels bij de LG Optimus smartphones in de G-, L- en F-series.
 
QSlide: de ultieme multi-task functie. Terwijl je een video bekijkt, kun je je nieuw binnengekomen berichten direct lezen. De tekst wordt in een semi-transparant laagje over de video getoond. Dit is ook mogelijk voor agenda, internet, memo en calculator.

QRemote: via de infrarood-sensor en QRemote app gebruik je je smartphone als universele afstandbediening voor tv, audio, set top box, dvd en blu-ray speler, projector en airconditioning.

VR Panorama: maak een 360º panoramashot met diepte-effect.

Dual recording: maak een foto of video met zowel de camera aan de voorkant als aan de achterkant van de telefoon tegelijkertijd.

Smart Video: tijdens het bekijken van een video kun je in- en uitzoomen. Daarnaast pauzeert de video automatisch door middel van oogherkenning wanneer je wegkijkt. Wanneer je terug naar je scherm kijkt, wordt de video hervat.

Quick Memo: voorzie je foto’s, screenshots of afbeeldingen van een eigen tekst of tekening en deel deze met je vrienden of familie.

QButton: jij bepaalt zelf welke functie of applicatie er met deze knop geactiveerd wordt. Dit kan met elke app op je smartphone, bijvoorbeeld de camera, Whatsapp of je favoriete game.

QTranslator: vertaal overal offline woorden en teksten met de QTranslator functie.

Smart Share: Deel je mediabestanden via het thuisnetwerk met andere apparaten zoals tv, computer of audio.

Home Button LED: de ‘Home’ toets geeft via een gekleurd LED-lichtje aan of je een gemiste oproep of bericht hebt ontvangen. Zo hoef je niet meer elke 10 minuten te checken of je iets hebt ontvangen en verbruikt je smartphone minder energie.

NFC: door NFC maak je snel verbinding met andere apparaten. Ook kun je door NFC tags op bepaalde plaatsen te bevestigen, instellingen oproepen op het moment dat je je smartphone hiermee in contact brengt.

Safety Care: wanneer een noodnummer gebeld wordt, of de telefoon een bepaalde tijd niet wordt gebruikt, stuurt je smartphone automatisch een bericht met je locatie aan een, door jezelf ingesteld, persoon. Ideaal voor ouders met kinderen of voor ouderen die alleen wonen.

Cheese Shutter: zeg “Cheeeese” en de foto wordt genomen, zonder dat je zelf de knop in hoeft te drukken.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?