Met nieuws van o.a.
partners

Nokia maakt hoogwaardige innovatie toegankelijk voor nieuwe doelgroepen

Nokia maakt de high-end ervaring toegankelijk voor meer mensen in meer markten. Dat maakt het bedrijf bekend tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Drie nieuwe modellen bieden innovatie voor nieuwe, lagere budgetten. Ook is HERE, het locatieplatform van Nokia, vanaf nu beschikbaar voor niet-Nokia-toestellen met Windows Phone. Nokia kondigt verder nieuwe developer partnerships aan die gebruik maken van de Nokia-expertise in beeldverwerking, locatiediensten en entertainment om gebruikers  een exclusieve applicatiebeleving te bieden. Ten slotte versterken Nokia en Microsoft hun krachten voor een gezamenlijke aanpak gericht op de grootzakelijke markt.

“Het Nokia-momentum versnelt. De aankondigingen van vandaag onderstrepen ons commitment bij het verbreden van het toestel- en dienstenportfolio om nog beter te voldoen aan de behoeften van mensen en bedrijven wereldwijd”, zegt Stephen Elop, President en CEO van Nokia. “Door een betere gebruikersbeleving te bieden tegen een lagere prijs, gaan we de strijd op een nieuwe manier aan om betaalbare mobiele toestellen goed in de markt te zetten. Nokia heeft alle bouwstenen in huis om die strijd te winnen.”

Nokia breidt Windows Phone-portfolio uit met Nokia Lumia 720 en Nokia Lumia 520
De nieuwe Nokia Lumia 720 biedt high-end cameraprestaties tegen een mid range prijskaartje. Een grote f/1.9-lensopening en exclusieve optische onderdelen van Carl Zeiss zorgen voor heldere foto’s, zowel overdag als ’s nachts. Daarnaast worden het maken van foto’s met vrienden en videobellen nog eenvoudiger dankzij de groothoeklens en de frontcamera die HD-kwaliteit biedt. De slanke en stijlvolle smartphone voorziet gebruikers van de high-end Nokia Lumia-ervaring, waaronder Nokia Music, de HERE-locatiediensten en de mogelijkheid om draadloos op te laden met een verwisselbare cover die het toestel hiervoor geschikt maakt.

De Nokia Lumia 720 wordt geleverd in vijf kleuren tegen een adviesprijs van 249 euro exclusief btw en subsidies. Het toestel is in het eerste kwartaal van 2013 beschikbaar in Hongkong, Vietnam en Singapore. Daarna wordt de Lumia 720 in het tweede kwartaal geïntroduceerd in andere markten, waaronder in China en in Europa, Azië, Afrika en India.

De Nokia Lumia 520 is de goedkoopste Windows Phone 8-smartphone van Nokia. Dit toestel biedt een ervaring die je anders alleen van een high-end smartphone mag verwachten. Denk aan dezelfde digitale-cameralenzen als die van het topmodel Nokia Lumia 920, Nokia Music voor gratis, zelfs offline muziek luisteren zonder iets te hoeven instellen, en de HERE-locatiediensten. Het supergevoelige touchscreen van 4-inch zorgt voor een rijke contentervaring die ongewoon is voor de prijscategorie van het toestel.
De Nokia Lumia 520 is beschikbaar in vijf kleuren en heeft een adviesprijs van 139 euro exclusief btw en subsidies. De introductie van het toestel start in het eerste kwartaal van 2013 in Hongkong en Vietnam, en in het tweede kwartaal komt de Lumia 520 naar markten in Europa en Azië – waaronder China en India – en naar de Verenigde Staten, Latijns-Amerika en Afrika.

Nokia 301 brengt Lumia-ervaring naar mobiele toestellen
Nokia introduceert verder de Nokia 301 met betaalbare internet- en e-mailtoegang en met een geweldige cameraervaring, geïnspireerd op de Nokia Lumia-smartphones.
De kleurrijke Nokia 301 heeft een elegant ontwerp en een gedurfd kleurenpalet. De snelle 3.5G-internetverbinding en de voorgeïnstalleerde Nokia Xpress Browser zorgen voor maximaal negentig procent meer dataefficiëntie. Het is het meest voordelige Nokia-toestel waarop videostreaming mogelijk is. Ook heeft de Nokia 301 nieuwe, slimme cameraopties, gebaseerd op de digitale-cameralenzen van de Nokia Lumia-smartphones.

De Nokia 301 is beschikbaar in cyaan, zwart, magentageel en wit, voor een adviesprijs van 65 euro inclusief btw. De introductie staat gepland voor het tweede kwartaal van 2013. De Nokia 301 zal naar verwachting verkrijgbaar zijn in 120 landen in Afrika, Azië en het gebied rond de Stille Oceaan, Europa, India, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika.

HERE breidt bereik uit
Nokia maakt ook bekend dat HERE, het nieuwe merk voor locatie-ervaringen met HERE Maps, HERE Drive en HERE Transit, vanaf nu ook beschikbaar is voor niet-Nokia Windows Phone-smartphones in een aantal geselecteerde markten. Uiteraard blijft het ook de beste ervaring leveren op Nokia Lumia-toestellen.

Het nieuwe HERE Maps biedt integratie met LiveSight™, de augmented-reality-technologie van Nokia. LiveSight™ herkent wat mensen door de cameralens van hun telefoon zien en legt hier een laag overheen met relevante locatiegebaseerde informatie. LiveSight™ biedt ook Place Tag, een nieuwe digitale lens die Nokia introduceert voor Lumia. Door de unieke mogelijkheden voor locatie- en beeldverwerking te combineren, voegt Place Tag een ‘stempel’ toe aan foto’s met daarop relevante informatie over de plaats die is vastgelegd op de foto.

Ontwikkelaars krijgen toegang tot exclusieve Nokia-technologie
Nokia laat weten dat het – met 130.000 beschikbare apps voor Windows Phone – zijn API’s (Application Programming Interface) voor beeldbewerking, locaties en muziek openstelt om zo ontwikkelaars te stimuleren unieke en innovatieve ervaringen voor Lumia-gebruikers te creëren. Nieuwe apps van Burton, GoPro en FourSquare maken al gebruik van deze mogelijkheden. Nokia kondigt daarnaast een samenwerking aan met Dreamworks Animations SKG. De samenwerking zorgt ervoor dat Dreamworks-ontwikkelaars Nokia-API’s kunnen gebruiken om zo een rijke, interactieve entertainmentervaring te verzorgen, exclusief voor Nokia-toestellen. Deze samenwerking start in het tweede semester van 2013.

Nokia en Microsoft verscherpen focus op zakelijke markten
Ten slotte verscherpen Nokia en Microsoft hun gezamenlijke focus op zakelijke klanten om ze te overtuigen om van concurrerende platformen over te stappen naar Windows Phone vanwege de gecombineerde kracht van Windows Phone 8 en de aantrekkingskracht van de Nokia Lumia-smartphones. Naast het aankondigen van recente nieuwe klanten bevestigt Nokia dat een aantal providers, waaronder Everything Everywhere, Elisa, Orange Telstra en Vodafone, ook Nokia Lumia-smartphones gaat promoten als zakelijke toptoestellen.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?