Met nieuws van o.a.
partners

Tanden bleken weer mogelijk dankzij Nederlandse uitvinding

Per 1 november is het gebruik van waterstofperoxide in tanden-bleekproducten door nieuwe Europese wetgeving beperkt. Daarnaast moet een behandeling onder supervisie van een tandarts plaats vinden. Vanaf heden kun je bij WIT in een professionele omgeving onder supervisie van een tandarts een tanden bleek behandeling krijgen met de nieuwe Nederlandse PrevDent Cleaning, (re)Whitening & Repair methode.

Gemiddeld 8 tinten lichtere tanden

Tanden-bleken wordt ‘totaal-verzorging’, althans als het aan WIT ligt. Na jarenlang meer dan 20.000 mensen te hebben voorzien van een wit gebit met de Amerikaanse BriteSmile methode is er nu een nieuwe Nederlandse methode ontwikkeld om tanden schoon te maken, hun natuurlijke witte kleur terug te geven en te repareren. Op het moment dat PrevDent in 2011 kennis nam van de nieuwe Europese wetgeving omtrent het tanden bleken, zijn wereldwijd deskundigen en wetenschappers ingeschakeld om te zoeken naar een alternatief om tanden weer hun natuurlijke kleur terug te geven. De nieuwe professionele één uurs behandeling is nu de enige methode in Nederland die met gebruik van maximaal 6% H2O2 de tanden gemiddeld 8 tinten witter kan maken.

Waarschuwing voor non-peroxide

Door de nieuwe wetgeving is het aanbod voor tanden bleken zonder peroxide toegenomen. WIT waarschuwt voor tanden bleken met non-peroxide gels, bijvoorbeeld met chlorine dioxide. De tanden kunnen op het eerste gezicht witter lijken maar het tand glazuur kan blijvend beschadigd worden door de toevoeging van zuren in de gel. De tanden verliezen hun glans en voelen ruw aan waardoor verkleuringen eerder terugkomen.

Behandeling met herstellende werking

De PrevDent CrWR behandeling bevat het gepatenteerde mineraal nano-Hydroxyapatiet. Het glazuur bestaat voor 97% uit hydroxyapatiet en door de nano structuur kan het diep in de tanden doordringen. De combinatie van waterstofperoxide en nano-Hap zorgt ervoor dat de tanden witter worden en dat het glazuur zowel tijdens als na de behandeling wordt hersteld. Uit testen is gebleken dat de behandeling ook geschikt is voor mensen met gevoelige tanden.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?