Met nieuws van o.a.
partners

Zuid-Koreaanse klaveciniste in De Glind (Barneveld)

Op zaterdag 3 november geeft de Zuid-Koreaanse klaveciniste Sungyun Cho een uitvoering in de serie die georganiseerd wordt door de Stichting Oude Muziek Barneveld. Zij speelt de beroemde Goldberg Variaties, één van de mooiste en tegelijk moeilijkste klavecimbelwerken van J.S. Bach.

Sungyun begon op haar vijfde piano te spelen. Zeven jaar later, zij was toen nog maar 12 jaar,  behaalde zij de eerste prijs op het Zuid-Koreaanse Jeugd Festival. Daarna begint zij met haar orgelstudie. Na haar opleiding in Korea studeerde Sungyun klavecimbel bij Jacques Ogg aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar  zij in 2011 met de hoogste onderscheiding haar einddiploma behaalde.

In het voorjaar van 2011 trad Sungyun ook al op in De Glind. Zij was toen de solist in het klavecimbelconcert van C.P.E. Bach, gespeeld door het barokorkest van het  Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Het publiek onthaalde haar spel met groot enthousiasme. Met het concert op 3 november opent Sungyun haar debuuttournee  door Europa. Daarna vervolgt zij haar tournee in Australië en Zuid-Amerika.

Een toelichting op de muziek wordt gegeven door de Amsterdamse musicoloog/filosoof Gerard van der Leeuw. Het concert begint om 20.00 uur en vindt plaats in de Dorpskerk in De Glind. U kunt telefonisch of op onderstaande website kaarten reserveren.

De toegangsprijs bedraagt € 15,00 (€ 5,00 voor jongeren en studenten). Meer informatie via de website. 

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?