Met nieuws van o.a.
partners

Geheel nieuwe Ford Transit maakt wereldwijd debuut tijdens IAA Hannover

De geheel nieuwe Ford Transit maakt zijn wereldwijde debuut op de IAA in Hannover en introduceert daarmee een nieuwe generatie Transit-bedrijfsvoertuigen. De nieuwe Transit-generatie is ontwikkeld volgens de ‘One Ford’ productstrategie voor verkoop in zes continenten, waaronder Europa, Noord-Amerika en andere belangrijke markten.

Dankzij een brede waaier aan carrosserieversies en afgeleide varianten biedt de geheel nieuwe Transit een toonaangevend laadvermogen, uitzonderlijke robuustheid en het laagste brandstofverbruik in zijn klasse.

Mondiaal platform voor nieuwe generatie bedrijfsvoertuigen
De geheel nieuwe Transit is gebaseerd op een hoogwaardig, mondiaal platform en is ontworpen om de nieuwe generatie bedrijfsauto’s van Ford wereldwijd te ondersteunen. De nieuwe Transit is een belangrijk onderdeel van de ongekende vernieuwing van het bedrijfsvoertuigengamma voor Europa, die in de komende twee jaar gaat plaatsvinden.

In Europa en andere markten komt het nieuwe model in de plaats van de zwaardere tweetons Transit-varianten en voegt zich daarmee bij de nieuwe, fascinerende eentons Transit Custom. In Noord-Amerika maakt de Transit zijn debuut en zal de zeer succesvolle E-Series vervangen.

Het voertuig is ontworpen in het kwaliteitscentrum voor bedrijfsvoertuigen van Ford in Europa. Hierbij werd gebruikgemaakt van decennialange ervaring in het ontwikkelen van marktleidende Transit-modellen en wereldwijde bedrijfsmiddelen voor productontwikkeling.

Nieuwe dimensie van capaciteiten en veelzijdigheid
Met een ongeëvenaard scala aan carrosseriesvarianten en afgeleiden, diverse wielbases, dakhoogtes en chassiscabineversies creëert de geheel nieuwe Ford Transit een nieuwe dimensie van capaciteiten en veelzijdigheid voor de markt voor middelgrote bestelauto’s.

Het doelmatige, modern vormgegeven exterieur verhult een laadruimte die aan de voor de distributiebranche belangrijke afmetingen voldoet en het beste laadvermogen in zijn klasse biedt. Een reeks innovatieve voorzieningen op het gebied van laadruimte-indelingen zorgt voor meer gemak en meer veiligheid.

Vergeleken met de oude Transit is het laadvolume per model met ongeveer 10 procent toegenomen. De grootste ‘Jumbo’-bestelauto kan nu volgens de SAE-methode een gigantische lading van 15,1 m3 herbergen. Daarnaast kunnen in combinatie met de geheel nieuwe SuperJumbo-chassiscabine opleggers of kastopbouwen van 5 m worden gebruikt.

Het voertuig vormt voor de carrosseriebouwer een specifiek platform waarop een speciale opbouw kan worden gemonteerd, zodat alle klanten tevreden kunnen worden gesteld.

Voor de Europese markt wordt de geheel nieuwe Transit aangedreven door de nieuwste 2,2-liter Duratorq TDCi-dieselmotor die in drie uitvoeringen verkrijgbaar is (100 pk, 125 pk, 155 pk). De Transit heeft een standaard handgeschakelde versnellingsbak met 6 versnellingen en is leverbaar met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving.

Het uitgebreide scala aan carrosserievarianten bestaat uit bestelauto’s, bestelauto’s met dubbele cabine, Kombi’s, Kombi-bestelauto’s, modellen voor personenvervoer en chassiscabine-uitvoeringen. Bestelauto’s zijn leverbaar in drie verschillende lengtes en twee verschillende hoogtes en de gewichtsklassen lopen uiteen tot maximaal 4,7 ton. Samen met de geheel nieuwe Transit Custom van een ton levert dit een aanzienlijk groter aanbod op.

Uitmuntende exploitatiekosten, rijcomfort en duurzaamheid
Het minimaliseren van de exploitatiekosten had een hoge prioriteit tijdens het ontwerpen en ontwikkelen van deze auto. De kosten voor onderhoud, reparatie en verzekeren van de Transit zijn mimimaal en het brandstofverbruik is het laagst in zijn klasse.

Het geheel nieuwe interieur met stijlvol en functioneel dashboard biedt allerlei opbergmogelijkheden. De cabine is aanzienlijk ruimer dan bij het oude model. De schouderruimte, hoofdruimte en zichtbaarheid zijn verbeterd, de bestuurderspositie is comfortabeler en de stuurkolom is volledig verstelbaar.

De bestuurder kan rekenen op een aantal handige functies en technologieën dat ook verkrijgbaar is in de nieuwste personenauto’s van Ford, waaronder het spraakgestuurde, ingebouwde connectiviteitssysteem Ford SYNC met Emergency Assistance, een achteruitrijcamera, Adaptive Cruise Control en Lane Departure Warning.

Het Transit-merk heeft een legendarische reputatie opgebouwd op het gebied van robuustheid en betrouwbaarheid. De nieuwe, wereldwijde modellen zijn ontwikkeld om die traditie eer aan te doen, te beginnen met de enorm sterke zelfdragende carrosserieconstructie van hogesterkte- en ultrahogesterktestaal/boronstaal.

Het voertuig is onderworpen aan de ultrastrenge tests en duurzaamheidsnormen voor bedrijfsvoertuigen van Ford, goed voor miljoenen kilometers aan slopende tests in laboratoria, op circuits en in wagenparken van klanten.

In Europa staat de verkoop van de geheel nieuwe Ford Transit voor de laatste maanden van 2013 gepland. Leveringen vinden tegen het eind van het jaar plaats.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?