Met nieuws van o.a.
partners

De Canon EOS C80 is een compacte krachtpatser

Canon EOS C80

Canon kondigt de langverwachte EOS C80 aan, een geavanceerde RF mount cinema-camera die een revolutie teweeg zal brengen in de filmwereld en bij live-producties. De EOS C80 bouwt voort op de succesvolle EOS R5 C en EOS C70 en combineert naadloos geavanceerde technologie met een compact en ergonomisch design, zodat professionals met nog meer gemak filmbeelden kunnen vastleggen. Deze nieuwste toevoeging aan Canon’s gerenommeerde EOS R System beschikt over een reeks geavanceerde functies die zorgvuldig zijn ontworpen om te voldoen aan de veranderende eisen van de hedendaagse visual storytellers.

Implementatie van de nieuwste topklasse full-frame stacked BSI-sensor

De EOS C80 is Canon’s tweede EOS-camera voor cinema gebruik met de revolutionaire BSI (Backside illuminated) stacked CMOS-sensor, die eerder dit jaar voor het eerst werd geïntroduceerd in de EOS C400. Deze geavanceerde sensor biedt het potentieel voor prachtige 6K-opnamen in full-frame met een dynamisch bereik van 16-stops en een uitzonderlijke gevoeligheid met minimale ruis voor werkelijk adembenemende opnamen.

Filmmakers kunnen zich moeiteloos aanpassen aan wisselende belichtingsomstandig-heden met de innovatieve drievoudige basis ISO-niveaus van 800 / 3200 / 12.8001 van de EOS C80. Dit garandeert een optimale beeldkwaliteit in elke omgeving. Voor ultieme flexibiliteit schakelt een intelligente automatische modus naadloos tussen deze basis ISO-niveaus om gelijke tred te houden met dynamische scènes, zoals nieuwssegmenten of live-sportevenementen. De EOS C80 bevat Canon’s gerenommeerde Dual Pixel CMOS AF II-technologie die nu is uitgebreid met geavanceerde autofocusfuncties voor een ongeëvenaarde precisie en reactiesnelheid. Met haarscherpe gezichts-, oog- en hoofdtracking, en nieuw ontwikkelde lichaams- en animal-tracking, zorgt de camera ervoor dat het onderwerp scherp blijft, hoe gecompliceerd de opname ook is.

Vertrouwd maar verbeterd design en professionele connectiviteit

De EOS C80 heeft de compacte en vertrouwde vorm van de veelgeprezen EOS C70, maar tilt de gebruikerservaring naar een nog hoger niveau met een verbeterde ergonomie, waardoor de camera bijzonder geschikt is voor handheld gebruik en bevestiging aan gimbals en drones. Een nieuw ontworpen en afneembare bovenhandgreep biedt meer comfort, terwijl een nieuwe multifunctionele schoen het aantal compatibele audio-accessoires uitbreidt. Daarnaast heeft de camera een helderder LCD-scherm voor een betere zichtbaarheid bij gebruik buitenshuis en een verbeterd design van de joystick, die dichter bij de duim is geplaatst voor meer gebruiksgemak.

De EOS C80 is de nieuwste camera binnen het Cinema EOS System die Canon’s PL-naar-RF-vattingsadapter ondersteunt. Deze innovatie opent een wereld aan creatieve mogelijkheden en biedt filmmakers toegang tot een uitgebreide bibliotheek met standaard PL-vatting cinema-lenzen, inclusief ondersteuning voor Cooke /i TechnologyTM metadata. Canon begrijpt het cruciale belang van naadloze workflows in de snelle productieomgevingen van tegenwoordig. De EOS C80 blinkt in dit opzicht uit en biedt krachtige ingebouwde Wi-Fi- en Ethernet-connectiviteit voor moeiteloze bestandsoverdracht, camerabediening op afstand, IP-streaming en een gestroomlijnde samenwerking op de set.

Realtime registratie/uitvoer van lensmetagegevens en vertekeningsgegevens biedt ongeëvenaarde workflow-efficiëntie en creatieve controle voor VFX en virtuele productie. Dankzij de geïntegreerde VR-mogelijkheden, geoptimaliseerd voor gebruik met Canon’s revolutionaire RF 5,2 mm F2.8L Dual Fisheye-lens, is het nu mogelijk om verhalen op indrukwekkende wijze te vertellen.

Opnameformaten met hogere kwaliteit

De EOS C80 stelt filmmakers in staat hun visie vast te leggen met een ongeëvenaarde natuurgetrouwheid en flexibiliteit en biedt een reeks professionele opnameformaten en hoge framerates om te voldoen aan de hoge eisen van elke productie. Canon’s nieuwste aanbod ondersteunt 12-bits Cinema RAW Light tot 6K 30p en bevat ook nieuwe MP4-videoformaten zoals XF-AVC S en XF-HEVC S. Deze opties leveren een uitzonderlijke oversampled 4K 4:2:2 10-bits beeldkwaliteit met hanteerbare bestandsgroottes, waardoor workflows van productie tot post worden gestroomlijnd. Voor alle opnameformaten zijn gedetailleerde metadata en gestructureerde bestandsnamen beschikbaar, zodat ze naadloos kunnen worden georganiseerd en efficiënt zijn te bewerken.

Een nieuw tijdperk voor Canon’s Cinema EOS-assortiment

Deze innovatieve camera is ontworpen voor filmmakers van vandaag en morgen, en combineert het beste van de voorgangers met een reeks geavanceerde functies. De EOS C80 is meer dan alleen een camera, en vormt een poort naar onbegrensde mogelijk-heden die de creativiteit bij elke productie zal verhogen.

Prijs en beschikbaarheid
De EOS C80 is vanaf november verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 5998EU.

OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN HET LAATSTE NIEUWS?